NRC – “Benul van beleggen is niet nodig”

Door: Camil Driessen

Daghandelaar Rob Wessels weet niks van de bedrijven waarin hij belegt, maar profiteert van koersbewegingen. In een cursus legt hij zijn strategie uit. “Je bent niks met je 100.000 euro vermogen. Een zandkorreltje.”

Verstand van bedrijven? Overbodig. Kennis van economische ontwikkelingen? Ga weg. Gevoel voor wat de beurs doet dan? Welnee. Volgens Rob Wessels (66) is dat allemaal nergens voor nodig om als daghandelaar op de beurs rendementen van wel 30 procent per jaar te boeken.

Al jaren geeft de Rotterdammer vrijwel elke vrijdag in Nederland of België een cursus waarin hij uitlegt hoe. Voor de cursus van 475 euro adverteert hij in De Telegraaf. Ze beginnen stipt om 7.30 uur. Zoals deze cursus daytrading in het Van der Valk Hotel aan de rand van Zwolle. Aanwezig zijn zes mannelijke cursisten, een verslaggever, Wessels’ eigen daghandelaar Adam Reigns die het handelsprogramma op de computer bedient en zijn assistente Mila. “Kun je nog even lekker met de koekjes rondgaan, lieverd?”

Samen met Reigns legt Wessels in zes uur uit hoe je zijn succesvolle strategie kunt kopiëren en wordt er live gehandeld op de Deutscher Aktienindex (DAX). Die bestaat uit de dertig grootste aan de beurs van Frankfurt genoteerde bedrijven, waaronder Adidas, Volkswagen en Siemens.

Maar van die bedrijven hoeft de handelaar dus helemaal niets te weten. “Daarmee heb je als daghandelaar niets te maken”, zegt Wessels. Het wordt nog mooier. „Het maakt zelfs niet uit of de DAX omhoog of omlaag gaat, als-ie maar beweegt. We verdienen het meest als de koers op en neer gaat.”

Dagelijks 300 euro winst
Net zoals bij andere daghandelaren beginnen en eindigen Wessels en Reigns de dag in principe zonder aandelen in portefeuille. Als doel stellen ze zichzelf om dagelijks 300 euro winst maken. Is die 300 euro winst binnen, dan stoppen ze direct. In 52 procent van de dagen is dat doel binnen 15 minuten bereikt. In 78 procent van de gevallen binnen een uur, blijkt uit de presentatie die ze gezamenlijk geven.
“En dan ga ik de rest van de dag iets anders doen”, zegt Reigns.

Klik hier om het gehele artikel als abonnee van het NRC verder te lezen.

 

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl

Humor en een borrel

Rob Wessels (84) is transparant en laat niet alleen zijn winsten, maar ook zijn verliezen zien. Hij is een vrijdenker en brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Wat levert het op?

De cursus Daytraden gaat over de manier waarop u geld uit de markt kunt halen. €100 tot €1.000 per dag is mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.

Benodigd kapitaal

Het handelssysteem is toepasbaar voor grote en kleine zaken­­porte­feuilles. Of u nu €50.000 of een miljoen ter beschikking hebt, de regels van het handelsplan zijn hetzelfde. De meeste handelaars zitten tussen de €50.000 en €1.000.000 om met top­kwaliteit producten te kunnen daytraden. Als u eerst eens heel voor­zichtig wilt pootjebaden kunt u bijvoor­beeld beginnen met de helft.

Ervaring niet vereist

U hoeft geen ervaring met aan­delen, opties of futures te hebben om het vak te leren. Het belang­rijkste is dat u een handelaars­­type bent, een echte handels­geest hebt en gedisci­plineerd kunt werken, maar daytraden moet je oefenen! Niemand kan goed fietsen zonder eerst te oefenen. Zo is het ook met daytraden. Lees verder

20 Cursus-voordelen

  • U leert gouden momenten te kiezen om te kopen.
  • U krijgt een gratis handels-robot om uw emoties te kunnen beheersen. Lees verder

Daytrading is te leren

Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om tijdens de handelsdag te profiteren van prijsfluctuaties. Opbrengsten van €100 tot €1.000 per dag zijn mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.
Van daytrading heb ik mijn vak gemaakt en geef al 25 jaar cursussen om het ook u te leren. Ik werk volgens een beproefde methode die klinkt als een klok.

De passie van Rob

Rob (84) kun je het beste omschrijven als een streetwise psycholoog met veel zelfkennis. Hij brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Hij presen­teert bevlogen, gedreven, vurig en vol enthousiasme. Hij is heel oplettend, ziet snel of iemand een vraag heeft of hulp nodig heeft van zijn jongens. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Past Daytraden bij u?

Indien u eerst eens wilt zien hoe het daytraden in z’n werk gaat, kunt u de kleine groeps­cursus van €575,- nemen. Zo ziet u op de cursusdag hoe wij live handelen en kunt u daarna nog zes weken ’s morgens online meekijken hoe wij live handelen. Dan weet u in ieder geval of deze vorm van daytraden bij uw persoonlijkheid past.