De Telegraaf – Buy low, sell high en niet andersom

Daytraden: eye-opener voor de belegger?

RW_DFT_advo_260x390

Rob Wessels, bekwaam ­daytrader, levensgenieter en grondlegger van de cursus Daytraden stelt dat iedereen kan daytraden zolang
men maar een ­handelsgeest heeft.

Wat is daytraden?
Daytraden is een marktspel op de beurs waar­bij je op de bewegelijkheid van de ­koers telkens kleine trades maakt. Omhoog, omlaag, kopen, verkopen. Soms gaat het zo ontzettend goed dat je er gewoon bang van wordt.

Hoeveel geld heb je nodig om te daytraden?
Begin met een bedrag waar je niet wakker van ligt. Stel je wil een groot chinees restaurant beginnen. Een enorme inves­tering waar nogal wat risico’s aan kleven. Het is veel ver­standiger om klein te beginnen, bijvoorbeeld met een ­loempiakar. Dan loop je veel minder risico en zul je het klappen van de zweep leren kennen. Hetzelfde geldt voor daytraden, en als je voelt dat je het daytraden in de vingers hebt, vergroot je het kapitaal stapsgewijs.

Waarom daytraden en niet gewoon beleggen?
Beleggen vind ik vreselijk. Als een belegger aandelen zou hebben gekocht in 2000 mag hij blij zijn als hij in 2016 zijn eigen geld eruit heeft. Een ­belegger loopt gigantische risico’s omdat hij altijd in de markt zit. Denk alleen al aan de banken­­crisis, tsunami met kernontploffing, Rusland bezet Oekraïne, Chinese beurs stort in en de Brexit heeft ook al veel schade veroorzaakt. Geen wonder dat de gemiddelde belegger geen klap verdient en slecht slaapt. Hij staat dus constant bloot aan alle bloedbaden en slachtpartijen op de beurs. Als daytrader ben je 9 van de 10 keer aan het einde van de dag klaar en slaap je rustig.

Is het mogelijk om de beurs te voorspellen?
Denk nooit dat je de beurs kunt voorspellen, want de Amerikaanse President, het Congres, de Senatoren, de centrale banken bundelen hun krachten om de ­financiële markten te beïn­vloeden. Nog afgezien van de invloed die Market Makers, High-Frequency Traders (Flits­traders) en de media op de beurs hebben. Hierdoor kunnen koersen ­razendsnel veranderen die zelfs fundamentele analyses onberekenbaar maken. Tja, wie zijn wij dan achter ons laptopje?

Kan iedereen daytraden?
Iedereen met een handels­­­geest kan daytrader worden. Met handelsgeest bedoel ik dat je laag koopt en hoger verkoopt. Het is ‘buy low en sell high’. Niet andersom. Gelukkig heb je nu overal ter wereld internet. Dat stelt je in staat om waar je ook bent je boter­ham met daytraden te verdienen.

Hoeveel kan ik verdienen met daytraden?
Als men ruime praktijk­ervaring heeft opgedaan en zichzelf onder controle kan houden, kan een daytrader bijna dagelijks geld uit de markt halen. Afhankelijk van uw risicoprofiel, ­kapitaal en praktijkervaring is € 100,- tot € 1.000,- per dag mogelijk.

Zit een daytrader de hele dag achter vier grote schermen?
Dat kun je doen, maar dat hoeft helemaal niet. Mijn handelsplan is zo simpel dat ik geen vier monitoren nodig heb. Vroeger handelde ik op basis van verwach­t­ingen. Nu besef ik dat ­niemand het weet en ik handel daarom alleen nog op ­feiten. Er zijn nu zelfs robots die voor u handelen en als u onderweg bent kunt u gebruik maken van uw smartphone, tablet of laptop.

Wat is een goede tip die u de lezer wilt meegeven?
Daytraden doe je alleen met geld wat je totaal kan missen. Je zult het­ uiter­aard wel eerst moeten ­leren want het is niet ­zonder ­risico’s. Als je wilt leren auto­­rijden neem je ook eerst een theorie- en praktijk­cursus. Ik ben aardig op leeftijd maar zoals het ­gezegde gaat: ‘Op een oude fiets moet je het leren’.

Rob Wessels:
Mooiste spreekwoord
Liever een kleine baas dan een grote knecht.

Lievelingsdrankje
Als het maar boven de 40% is.

Grootste wens
Dat kinderen niet hoeven te lijden.

Beste boek
Reminesses of a stockoperator.

Leukste tv programma
De kist.

Eerste baantje
Patatboer.

Krijgt energie van
Gedreven ambitieuze positieve mensen met lef.

Beste bedrijf
Van der Valk.

Beste uitvinding
Internet.

Grootste ergernis
Mensen die zich niet aan hun afspraak houden.

Lievelingsfilm
The Sound of Music.

Mooiste stad
Rotterdam.

Mooiste herinnering
Oud Rotterdam.

Houdt niet van
Zuurpruimen.

Beste muziek
Wallstreet shuffle

Persoonlijk motto
Show must go on.

Mooiste uitspraak
Ik wens u veel personeel.

Lekkerste eten
Mosselen.

————————
Cursus Daytraden
Rob geeft zijn praktijk­­lessen daytraden op verschillende locaties in Nederland. Tijdens zo’n cursusdag gaat hij live handelen.

Het dagdoel aan winst wordt meestal binnen een uur gerealiseerd. Zie de blauwe grafiek in het midden van de pagina.

Cursisten maken kennis met het handelsplan dat Rob door de jaren heen zelf heeft ontwikkeld.

Daarna volgen nog 36 online praktijk­lessen die men thuis kan volgen.

Een belangrijk onderdeel van de cursus gaat over de risico’s van het vak. Bescherming van het kapitaal en risico-minimalisatie staan bij hem voorop. Winst komt op de tweede plaats.

————————
Inschrijven voor de cursus daytraden?
Ga naar de website: www.robwessels.nl

U bent geïnteresseerd maar heeft nog vragen? Een kennismakings­gesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Rob staat u graag te woord!

T 010 – 519 2115
E info@robwessels.nl

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl

Humor en een borrel

Rob Wessels (84) is transparant en laat niet alleen zijn winsten, maar ook zijn verliezen zien. Hij is een vrijdenker en brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Wat levert het op?

De cursus Daytraden gaat over de manier waarop u geld uit de markt kunt halen. €100 tot €1.000 per dag is mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.

Benodigd kapitaal

Het handelssysteem is toepasbaar voor grote en kleine zaken­­porte­feuilles. Of u nu €50.000 of een miljoen ter beschikking hebt, de regels van het handelsplan zijn hetzelfde. De meeste handelaars zitten tussen de €50.000 en €1.000.000 om met top­kwaliteit producten te kunnen daytraden. Als u eerst eens heel voor­zichtig wilt pootjebaden kunt u bijvoor­beeld beginnen met de helft.

Ervaring niet vereist

U hoeft geen ervaring met aan­delen, opties of futures te hebben om het vak te leren. Het belang­rijkste is dat u een handelaars­­type bent, een echte handels­geest hebt en gedisci­plineerd kunt werken, maar daytraden moet je oefenen! Niemand kan goed fietsen zonder eerst te oefenen. Zo is het ook met daytraden. Lees verder

20 Cursus-voordelen

  • U leert gouden momenten te kiezen om te kopen.
  • U krijgt een gratis handels-robot om uw emoties te kunnen beheersen. Lees verder

Daytrading is te leren

Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om tijdens de handelsdag te profiteren van prijsfluctuaties. Opbrengsten van €100 tot €1.000 per dag zijn mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.
Van daytrading heb ik mijn vak gemaakt en geef al 25 jaar cursussen om het ook u te leren. Ik werk volgens een beproefde methode die klinkt als een klok.

De passie van Rob

Rob (84) kun je het beste omschrijven als een streetwise psycholoog met veel zelfkennis. Hij brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Hij presen­teert bevlogen, gedreven, vurig en vol enthousiasme. Hij is heel oplettend, ziet snel of iemand een vraag heeft of hulp nodig heeft van zijn jongens. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Past Daytraden bij u?

Indien u eerst eens wilt zien hoe het daytraden in z’n werk gaat, kunt u de kleine groeps­cursus van €575,- nemen. Zo ziet u op de cursusdag hoe wij live handelen en kunt u daarna nog zes weken ’s morgens online meekijken hoe wij live handelen. Dan weet u in ieder geval of deze vorm van daytraden bij uw persoonlijkheid past.