Verschil daytraden en beleggen

 

Daytraden heeft niets te maken met beleggen. Het is een soort behendigheidsspel om met aandelen geld proberen te verdienen. Daytraden is eigenlijk een soort computer-game met echte koersen. Rob noemt het ook wel prijsschieten zoals vroeger op de kermis.

Kort in de markt

Daytraden betekent dat je altijd kort in de markt zit. Je bent steeds aan het kopen en verkopen. De tijdsduur tussen kopen en verkopen bedraagt slechts enkele minuten tot enkele uren.

Daytraden is een manier om dagelijks met schommelende koersen geld te kunnen verdienen. Men dient uiteraard wel de beschikking te hebben over een beproefd handelsplan. De kunst is om emoties de baas te kunnen tijdens de achtbaan-ritten, dus je moet een zelfverzekerd en koelbloedig type zijn.

Rustig slapen

Met daytraden streef je er naar om steeds zo kort mogelijk in de markt te zitten. Hierdoor is de kans op verlies vele malen kleiner dan dat beleggers lopen. Immers, beleggers zitten maanden en soms jaren achtereen in de markt. Beleggers staan dus constant bloot aan schokkende wereldgebeurtenissen zoals de Coronacrisis, bankencrisis, de Eurocrisis, de internetbubble, China, oliecrisis enz enz. Met daytraden streef je er naar om steeds zo kort mogelijk in de markt te zitten waardoor je lekker rustig slaapt.

 

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl