Daytrading Boeken

Onderstaande boeken hebben mij veel antwoorden gegeven over de financiële markten toen en nu.

 

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefèvre

Remenisses of a Stock OperatorDit vind ik het lekkerste, spannendste (day)tradersboek wat ooit geschreven is. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat er sinds 1920 helemaal niks veranderd is op de Beurs. Speculatie, manipulatie en bedrog vieren nog steeds hoogtij zoals in de twintiger jaren.

Het boek vertelt ons over de successen en mislukkingen als belegger van de hoofdpersoon en hoe hij zijn geld verdiende en verloor op de beurs. Het benadrukt ook hoe belangrijk het is om geduldig en slim te zijn bij het handelen in aandelen.

Het is niet alleen een informatief boek over handelen op de beurs, maar het is ook een opwindend en meeslepend verhaal. Het laat zien dat de dynamiek van de financiële markten, inclusief speculatie, manipulatie en bedrog, al sinds de jaren 1920 grotendeels hetzelfde is gebleven. Het boek geeft inzicht in de menselijke psychologie en emoties die betrokken zijn bij beleggen en handelen, en het toont hoe deze factoren door de jaren heen consistent zijn gebleven.

Dus als meer wilt weten over de wereld van daytraden en de financiële markten, dan is “Reminiscences of a Stock Operator” zeker een aanrader voor jou. Het blijft een tijdloos en boeiend boek dat veel inzichten biedt in de wereld van beurs-speculatie.

 


 

The Age of Turbulence: Adventures in a New World – Alan Greenspan

The Age of TurbulenceThe Age of Turbulence: Adventures in a New World is een memoires uit 2007 van voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan. Het boek beschrijft Greenspans leven en carrière, van zijn jeugd in Washington Heights tot zijn 20-jarige ambtstermijn als voorzitter van de Federal Reserve.

Het boek beschrijft Greenspans ambtstermijn als voorzitter van de Federal Reserve. Hij werd in 1987 benoemd door president Ronald Reagan en diende tot zijn aftreden in 2006. Tijdens zijn ambtstermijn leidde hij de Federal Reserve door een aantal economische crises, waaronder de Black Monday-crash van 1987, de dot-com-zeepbel van de jaren 2000 en de financiële crisis van 2008.

Greenspan beschrijft zijn rol bij het aanpakken van deze crises en zijn kijk op de economie en de financiële markten. Hij is een voorstander van een laissez-faire-economie en gelooft dat de markten zichzelf kunnen reguleren. Hij is echter ook van mening dat de overheid een rol kan spelen in het stabiliseren van de economie en het voorkomen van crisissen.

The Age of Turbulence is een belangrijk werk voor iedereen die geïnteresseerd is in de economie, de financiële markten of de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het boek biedt een unieke kijk op de wereld van een van de meest invloedrijke mensen van de 20e eeuw.

 


 

The Art of War – Sun Tzu

The Art of WarThe Art of War is een klassiek werk over strategie en militaire tactiek, geschreven door de Chinese generaal Sun Tzu in de 5e eeuw voor Christus. Het boek is al eeuwenlang een inspiratiebron voor militairen, politici en zakenmensen.

Day trading is een vorm van handel op de financiële markten, waarbij posities worden geopend en gesloten binnen dezelfde dag. Day traders proberen winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen.

Beide werken benadrukken het belang van strategie en voorbereiding. Sun Tzu schrijft dat een generaal die een oorlog wil winnen, eerst goed moet begrijpen wat zijn tegenstanders van plan zijn. Hij moet ook zijn eigen troepen goed kennen en weten hoe hij ze het beste kan gebruiken. Day traders moeten op dezelfde manier goed begrijpen hoe de financiële markten werken en welke factoren de prijzen beïnvloeden. Ze moeten ook een strategie hebben voor het openen en sluiten van posities.

Beide werken benadrukken ook het belang van flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Sun Tzu schrijft dat een generaal zich moet kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Day traders moeten op dezelfde manier bereid zijn om hun strategie aan te passen als de markten zich anders gedragen dan verwacht.

 


 

Dit kan niet waar zijn: Onder bankiers – Joris Luyendijk

The Art of WarDit boek is een verslag van zijn onderzoek naar de financiële sector in Londen. Luyendijk, die zelf geen achtergrond heeft in de financiële wereld, werkte twee jaar lang als undercoverjournalist bij verschillende banken en hedgefondsen. In zijn boek beschrijft hij wat hij daar heeft gezien en gehoord.

Luyendijks boek is een onthullende kijk op de wereld van de financiële elite. Hij schetst een beeld van een wereld die gedomineerd wordt door geld, macht en hebzucht. De bankiers en hedgefondsmanagers die hij ontmoet zijn vaak arrogant en onverschillig voor de gevolgen van hun handelen. Ze maken grote winsten, maar ook grote verliezen. De financiële crisis van 2008 is volgens Luyendijk het gevolg van deze onverantwoorde risico’s.

Het boek is een bestseller geworden en heeft veel stof doen opwaaien. Het is vertaald in 18 talen en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de NS Publieksprijs.

 

 

 

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Humor en een borrel

Rob Wessels (84) is transparant en laat niet alleen zijn winsten, maar ook zijn verliezen zien. Hij is een vrijdenker en brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Wat levert het op?

De cursus Daytraden gaat over de manier waarop u geld uit de markt kunt halen. €100 tot €1.000 per dag is mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.

Benodigd kapitaal

Het handelssysteem is toepasbaar voor grote en kleine zaken­­porte­feuilles. Of u nu €50.000 of een miljoen ter beschikking hebt, de regels van het handelsplan zijn hetzelfde. De meeste handelaars zitten tussen de €50.000 en €1.000.000 om met top­kwaliteit producten te kunnen daytraden. Als u eerst eens heel voor­zichtig wilt pootjebaden kunt u bijvoor­beeld beginnen met de helft.

Ervaring niet vereist

U hoeft geen ervaring met aan­delen, opties of futures te hebben om het vak te leren. Het belang­rijkste is dat u een handelaars­­type bent, een echte handels­geest hebt en gedisci­plineerd kunt werken, maar daytraden moet je oefenen! Niemand kan goed fietsen zonder eerst te oefenen. Zo is het ook met daytraden. Lees verder

20 Cursus-voordelen

  • U leert gouden momenten te kiezen om te kopen.
  • U krijgt een gratis handels-robot om uw emoties te kunnen beheersen. Lees verder

Daytrading is te leren

Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om tijdens de handelsdag te profiteren van prijsfluctuaties. Opbrengsten van €100 tot €1.000 per dag zijn mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.
Van daytrading heb ik mijn vak gemaakt en geef al 25 jaar cursussen om het ook u te leren. Ik werk volgens een beproefde methode die klinkt als een klok.

De passie van Rob

Rob (84) kun je het beste omschrijven als een streetwise psycholoog met veel zelfkennis. Hij brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Hij presen­teert bevlogen, gedreven, vurig en vol enthousiasme. Hij is heel oplettend, ziet snel of iemand een vraag heeft of hulp nodig heeft van zijn jongens. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Past Daytraden bij u?

Indien u eerst eens wilt zien hoe het daytraden in z’n werk gaat, kunt u de kleine groeps­cursus van €575,- nemen. Zo ziet u op de cursusdag hoe wij live handelen en kunt u daarna nog zes weken ’s morgens online meekijken hoe wij live handelen. Dan weet u in ieder geval of deze vorm van daytraden bij uw persoonlijkheid past.