Daytrading Films/Boeken

Boeken

Onderstaande boeken hebben mij veel antwoorden gegeven over de financiële markten toen en nu.

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefèvre

Remenisses of a Stock OperatorDit vind ik het lekkerste, spannendste (day)tradersboek wat ooit geschreven is. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat er sinds 1920 helemaal niks veranderd is op de Beurs. Speculatie, manipulatie en bedrog vieren nog steeds hoogtij zoals in de twintiger jaren.

 

 

 

 

The Age of Turbulence: Adventures in a New World – Alan Greenspan

The Age of TurbulenceAlan Greenspan die 20 jaar lang als economisch hoofd van de Verenigde Staten heeft opgetreden, beschrijft in dit boek hoe de financiële markt in elkaar zit. Door dit boek te lezen besef je dat niets toevallig is op de beurs.

 

 

 

 

The Art of War – Sun Tzu

The Art of WarDit boek gaat over de kunst van het oorlog voeren. Het klinkt misschien gewelddadig, maar ook een Generaal moet nadenken hoe, waar en wanneer hij zijn soldaten moet inzetten. Daytraden vind ik erg lijken op het voeren van oorlog. Ook bij daytrading moet je beslissen hoe, waar en wanneer je aandelen of futures gaat inzetten.

 

 

 

 

Dit kan niet waar zijn – Joris Luyendijk

The Art of WarDit kan niet waar zijn begon met een zoektocht op de banking blog van The Guardian die de basis vormde voor columns die in NRC Handelsblad en De Standaard verschenen. Naar aanleiding van de banking blog werd Luyendijk gehoord door parlementaire onderzoekscommissies in België en Engeland.Dit kan niet waar zijn was het best verkochte boek in 2015 en werd bekroond met de NS-Publieksprijs 2015. Het boek is inmiddels in achttien talen vertaald.Recentelijk verscheen Kunnen we praten, een uitnodiging aan mensen die overwegen PVV te gaan stemmen. Het is een samenwerkingsproject van De Correspondent, Algemeen Dagblad enWNL.

 

 

Films

Dit zijn twee films die laten zien dat we niemand kunnen vertrouwen en ons eigen plan moeten trekken.

 


Wall Street (1987)

 

 

 

 

 

 


Wall Street – Money Never Sleeps (2010)

 

 

 

 

 


Foto uit artikel van Quote “Rob Wessels, geflankeerd door zijn ‘adjudanten’ Adam Demirkol en Robbin Fokker.” Foto: Friso Keuris

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.