Telegraaf – “Marktkoopman op de beurs”

Door: Bert Dijkstra

Hij valt op met bijna absurdistische advertenties voor zijn cursus daytraden, daghandel op de beurs via internet. Rob Wessels, entertainer in geldzaken, ooit begonnen met een patatkraam waarin je geen patat mocht verkopen. Jongen van de straat, speelvogel op leeftijd. Onze verslaggever – een financiële nono – was een dag cursist bij Wessels in de wereld van short, long en DAX-index. Hij bericht in verwondering.

Een glad reclamepraatje kun je ’t niet noemen en dat is in dit decor van boeren nuchterheid ook logisch. Rob Wessels (82) waant zich op een goddeloos vroege vrijdagochtend in een Van der Valkvergaderzaaltje aan de A2 bij Breukelen zogezegd meer marktkoopman dan geslepen beursbengel. Meer volkse entertainer in een show met een lucratieve boodschap dan Michael Douglas als doortrapte Gordon Gekko in de film Wall Street, zeg maar. Een jongen van de straat die ’t in de herfst van z’n leven leuk vindt om anderen te leren hoe je met daytraden een paar centen kunt verdienen en in die hoedanigheid een buitengewoon opvallende verschijning is. „Jullie moeten vechten tegen emoties als hebzucht, angst, ongeduld, eigenzinnigheid en vooral afrekenen met je eigen stommiteiten”, zegt hij tegen de negen cursisten, inclusief de verslaggever. „Het enige gevaar dat alles in de soep kan laten lopen, ben je zelf. En daarom hoop ik oprecht dat jullie beginnen met een pijnlijk verlies. Dat zal jullie leren. Zoals ’t voor het jochie dat overmoedig in bomen klimt goed is als hij een keer lelijk valt.”

Klik hier om het gehele artikel als abonnee van de Telegraaf verder te lezen.

 

RW_button_programma RW_button_inschrijven

 

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl