DFT – Beleggers verliezen door hebberigheid en paniekverkopen

Rob+Wessels+Breda+LR+18

Van onze DFT-redactie

Laag kopen en hoog verkopen. Het lijkt zo makkelijk, maar veel beleggers verkopen in paniek als de koersen hard onderuit gaan. En ze vergeten tijdig winst te nemen. Dit betoogt beleggerscoach Rob Wessels.

Volgens Wessels verkopen veel beleggers hun aandelen nooit, in de overtuiging dat de koersen nog verder zullen stijgen. “Of het aandeel nu 1%, 5%, of 10% gestegen is, wanneer is het genoeg? Hierdoor zitten beleggers altijd in de markt. Als er dan bijvoorbeeld schokkend wereldnieuws binnenkomt zoals met China, schiet de koers omlaag. Uit angst nemen ze dan vaak dat verlies. Uiteindelijk is dat verlies dan te wijten aan hun hebberigheid. Winst wordt nooit gerealiseerd en verlies word telkens gepakt.”

Makkelijk met winst verkopen
Wessels stelt dat beleggers meer als ondernemers moeten denken. “Een ondernemer met gezond verstand koopt zo laag mogelijk in en hangt er direct een verkoopprijs aan vast. Als je aandelen voor langere tijd in voorraad hebt, zet ze dan alvast in de verkoop voor een prijs die je binnenkort redelijk haalbaar vindt. Op die manier laat je ze voor je werken. Als de prijs dan door een gerucht of nieuwtje even onverwacht omhoog schiet heb je die winst mooi binnengehaald, want meestal zakt de koers na zo’n piekje weer snel als een pudding in.”

Laag kopen
Hetzelfde geldt volgens de beleggers-coach bij het aankopen van een aandeel. “Plaats een kooporder tegen een prijs onder de huidige koers. Als de koers dan door een gerucht of nieuwtje even onverwacht omlaag schiet, heb je voor een leuke prijs ingekocht. Zet het aandeel dan direct daarna weer tegen een hogere prijs in de verkoop, want meestal stijgt de koers na een flinke dip weer. Ook hier geldt, ga voor een haalbare winst maar wordt niet té hebberig. Ik ben zelf ook zo begonnen en merkte het plezier van het niet altijd in de markt zitten. Hierdoor kan ik rustig slapen.”

Foto: Marco De Swart


wo 03 feb 2016

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl

Humor en een borrel

Rob Wessels (84) is transparant en laat niet alleen zijn winsten, maar ook zijn verliezen zien. Hij is een vrijdenker en brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Wat levert het op?

De cursus Daytraden gaat over de manier waarop u geld uit de markt kunt halen. €100 tot €1.000 per dag is mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.

Benodigd kapitaal

Het handelssysteem is toepasbaar voor grote en kleine zaken­­porte­feuilles. Of u nu €50.000 of een miljoen ter beschikking hebt, de regels van het handelsplan zijn hetzelfde. De meeste handelaars zitten tussen de €50.000 en €1.000.000 om met top­kwaliteit producten te kunnen daytraden. Als u eerst eens heel voor­zichtig wilt pootjebaden kunt u bijvoor­beeld beginnen met de helft.

Ervaring niet vereist

U hoeft geen ervaring met aan­delen, opties of futures te hebben om het vak te leren. Het belang­rijkste is dat u een handelaars­­type bent, een echte handels­geest hebt en gedisci­plineerd kunt werken, maar daytraden moet je oefenen! Niemand kan goed fietsen zonder eerst te oefenen. Zo is het ook met daytraden. Lees verder

20 Cursus-voordelen

  • U leert gouden momenten te kiezen om te kopen.
  • U krijgt een gratis handels-robot om uw emoties te kunnen beheersen. Lees verder

Daytrading is te leren

Daytrading is het kopen en verkopen van effecten op de beurs om tijdens de handelsdag te profiteren van prijsfluctuaties. Opbrengsten van €100 tot €1.000 per dag zijn mogelijk, afhankelijk van uw kapitaal, risico­­profiel en praktijk­­ervaring.
Van daytrading heb ik mijn vak gemaakt en geef al 25 jaar cursussen om het ook u te leren. Ik werk volgens een beproefde methode die klinkt als een klok.

De passie van Rob

Rob (84) kun je het beste omschrijven als een streetwise psycholoog met veel zelfkennis. Hij brengt de cursus met passie, een dosis humor en een flinke borrel. Hij presen­teert bevlogen, gedreven, vurig en vol enthousiasme. Hij is heel oplettend, ziet snel of iemand een vraag heeft of hulp nodig heeft van zijn jongens. Zijn cursisten verwent hij met lekker eten en drinken terwijl hij live geld uit de beurs hengelt.

Past Daytraden bij u?

Indien u eerst eens wilt zien hoe het daytraden in z’n werk gaat, kunt u de kleine groeps­cursus van €575,- nemen. Zo ziet u op de cursusdag hoe wij live handelen en kunt u daarna nog zes weken ’s morgens online meekijken hoe wij live handelen. Dan weet u in ieder geval of deze vorm van daytraden bij uw persoonlijkheid past.