Hebberigheid moet in toom gehouden worden

Geld verdienen, we willen het allemaal. Voor geld moet gewerkt worden, dat blijft toch veelal gelden. Maar tijd kan ook gestoken worden in Daytraden (daghandel op de beurs). Voor wie een budget heeft van 50.000 euro of hoger is dit een erg spannende en enerverende manier van beleggen. Rob Wessels geeft cursussen in deze manier van handelen in mandjes van aandelen. Wij stuurden een relatieve leek naar de cursus om het mee te beleven.

De cursus Daytraden begint al om half acht ’s morgens. En dat met deelnemers uit het hele land. Sommigen hebben in de omgeving overnacht om op tijd te zijn. Waarom in godsnaam zo vroeg? Dat wordt gelukkig al heel snel duidelijk. Na de vriendelijke ontvangst met koffie en thee om even wakker te worden begint de uitleg in volle vaart omdat om 08.00 uur de voorbeurs open gaat. En op dat moment kijken alle cursisten mee naar de live handel. Binnen een minuut maakt één van de cursusleiders van de cursus 430 euro winst en sluit hij het systeem al weer af. Omdat het zo enorm snel ging moet iedereen even bijkomen en wordt de uitleg over wat er nu precies gebeurd is in die ene minuut rustig en stap voor stap doorgenomen na de handel. Eén van de vrouwelijke deelnemers handelde ook bij de opening om 08.00 uur en zij deelt met de andere cursisten dat zij 108 euro winst maakte in diezelfde minuut.

De leiders van de cursus geven duidelijke uitleg zonder moeilijke woorden. De beweeglijke beurs wordt gezocht, dan kan er veel gebeuren. “De beurs moet volatiel zijn”, voegt één van de deelnemers toe. De meeste aanwezigen kijken wat beduusd. Volatiel, een ander woord voor beweeglijk legt cursusleider Adam, met grappig vlinderdasje, uit.

Winst maken bij een dalende beurs, het leek vooraf onmogelijk of in ieder geval onbegrijpelijk. Maar na een half uurtje bij de cursus niet meer. Het voorbeeld van een boer met geleende varkens maakt het voor iedereen meteen begrijpelijk, een voorbeeld dat je ook niet snel vergeet. Het is nog erg vroeg in de morgen, maar bij iedereen is de interesse gewekt. Het publiek is erg gevarieerd: Een oud-advocate, een gepensioneerd techneut, een oud-politicus en ondernemer in assurantiën, een eigenaarskoppel van een schoonmaakbedrijf, een medisch analiste en secretaresse die nu als vrijwilliger boerderijtjes weer op de rails zet, een meditatie-instructrice en huisvrouw en een jurist van de lokale overheid. Ook de leeftijden lopen nogal uiteen.

Deelneemster Marjan, zij handelde deze ochtend ook live mee, is al behoorlijk ervaren blijkt gedurende de ochtend. Zij is vooral erg lovend over de begeleiding vanuit Rob Wessels en komt met regelmaat terug op dagen als deze om haar kennis op te frissen. Acht weken lang kunnen deelnemers meekijken met de handel, dat hoort bij de cursus. Maar ook daarna is persoonlijk contact mogelijk. Marjan: “Soms sta je fictief op verlies en dat is steun fijn, want dat kan emotioneel best zwaar zijn. Paniek moet voorkomen worden. Begeleider Adam zegt bijvoorbeeld altijd: ‘Een verlies is pas verlies als ik het neem’, en dat is zo. Soms moet je even geduld hebben. Al gaat het vele malen sneller dan met aandelen. Meestal handelen we een uurtje per dag en soms zelfs maar een minuut, zoals je vandaag zag.”

De cursisten delen veel met elkaar, ook slechte ervaringen. In de pauze wordt er hier en daar eerlijk toegegeven dat sommigen ‘stom en hebberig’ zijn geweest. Terwijl in de cursus de discipline die nodig is meermalen duidelijk wordt aangegeven. “Maar als je in 60 seconden 300 euro verdient, dan wil je meer”, geeft één van de eigenaren van het schoonmaakbedrijf toe. En juist dan lukt het niet. Je moet echt toepassen wat je hier leert.”

Tijdens de cursus gaat meermalen een belletje. Voor de pauze, elk uur vijf minuutjes, voor de verkopen of aankopen die rond zijn gekomen, maar ook voor het tijdstip waarop Rob Wessels zelf zijn medicijnen in moet nemen. De meeste belletjes houden iedereen scherp, de anderen worden juist humoristisch ontvangen. De onderlinge discussies zijn mooi, in een vrije sfeer wordt er met elkaar gesproken. Bijvoorbeeld over de wensen van de opbrengsten. Bij daytraden gebruik je vaak maar 2% van je bedrag dat je beschikbaar hebt gesteld. Maar wat is een mooie winst? Een rekenvoorbeeld dat de hele zaal lijkt aan te spreken: Bij een tegoed van 50.000 en spelen met een aanvaardbaar risico van 15% winst is dat uiteindelijk 7.500 per jaar. Deelnemers Bernhard en Dick reageren meteen: “Voor een paar minuten werk per dag een erg mooi bedrag.”

Het laatste deel van de cursus is het technisch onder de knie krijgen van het handelen. Deelneemster Marjan is er al goed in: “Ik kan nu een aantal cruciale handelingen binnen 50 seconden uitvoeren, zodat ik het meeste kans maak bij de opening van de beurs ’s morgens. Maar zoals bij alles, oefening baart kunst.”

De Standaard

Rob Wessels stond uitgebreid in De Standaard met zijn cursus daytraden.
Bekijk hier het artikel op deStandaard.nl

Beste belegger van Nederland

Met trots melden we hierbij dat onze cursist Rita, op maandag 11 februari 2013 met een RTLZ beurswedstrijd, de eerste prijs won als beste belegger van Nederland. Uit twintigduizend deelnemers schopte zij het tot de eerste plaats en is nu officieel de beste belegger van Nederland.
Bekijk hier het interview op rtlgemist.nl

Reactie van Jan & Rita

Rob Wessels in de krant

Journaliste Ilse de Witte woonde de cursus bij en schreef hier een artikel over in de Belgische zakenkrant ‘De Tijd’ in de rubriek Geld & Beleggen. De krant is uitgegeven op vrijdag 24 december 2010.

Klik op de afbeeldingen om het artikel te lezen

Rob Wessels op TV

Op vrijdag 28 oktober 2011 zond de Belgische TV-zender VRT-één de cursus van Rob Wessels uit. De reporter Gitte deed mee als cursist en stond er versteld van dat Rob tijdens het live-handelen op de cursus, $120,- nettowinst boekte in slechts 10 minuten.

 

Interesse in de cursus?

U bent geïnteresseerd maar u heeft nog enkele vragen? Een kennismakingsgesprek is altijd zinvol. Aarzel niet om te mailen of te bellen. Wij staan u graag te woord!

Telefoon NL 010 519 21 15 | Email info@robwessels.nl
RW_team_wessels

Telefoon NL 010 519 21 15
Email info@robwessels.nl