Traden in kikkerbadje of diepe?

Traden met een demo-account is als zwemmen in het kikkerbadje maar toch noodzakelijk om de techniek te leren en de strategie uit te testen.

Het grootste verschil tussen demo-traden en handelen met echt geld is dat je anders gaat denken. Zodra je echt geld inzet besef je dat je dat kan verliezen. Met een demo probeer je het steeds gewoon opnieuw als het fout gegaan is. Je hebt gewoon niets te verliezen met een demo. Je verliest $500, nou en? Maar dan…..wat gebeurt er als je het zelfde spelletje met je echte geld gaat spelen en je verliest $500 op je eerste dag?  Dan word je nerveus en graaf je je steeds dieper in de schuld.

Als je met echt geld handelt en je moet bijvoorbeeld 1 tot 2 uur wachten op winst dan voelt elke minuut aan als een eeuwigheid. Je emoties spoken door je hoofd en als je dan geen vast plan hebt ga je domme beslissingen nemen.

Droog oefenen tot je het in je slaap kan doen.

Probeer  te oefenen met een demo-account. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen tot je het in je slaap kan doen voordat je live met echt geld gaat traden. Maak veel fouten en leer daarvan! Op die manier ben je op weg om een professionele trader te worden.

Blijf ook eenvoudig. Verwacht niet teveel. Als je met echt geld gaat traden en je wint gelijk al bij de eerste ronde sluipt de overmoedigheid erin. Weleens gehoord van beginnersgeluk? Gedraag je niet als een cowboy maar blijf nuchter en houd je aan je plan. Denk niet dat je weet wat er daarna gaat gebeuren. Dat kan niet en dat weet je. Niemand kan voorspellen want dan waren we allemaal rijk. Blijf eenvoudig en houd je aan je plan.

Vriendelijke groeten van Rob Wessels