De beurs is een spookwereld van machines geworden.

Wist u dat razendsnelle supercomputers tegenwoordig de aandelenprijzen bepalen? Zij beheersen voor 80% de totale beurshandel. Deze supercomputers communiceren met andere supercomputers en samen verhandelen zij voor miljarden in microseconden zonder dat er een mens aan te pas komt.

Deze computers -ook wel ‘robotten’ genoemd- zorgen voor die totaal onverwachte snelle op en neer gaande koersbewegingen die zelfs voorbeurs uitschieters van 50 tot 100 Nasdaq punten teweeg brengen en niemand weet waarom. Ze verstoren daardoor het prijsmechanisme van de aandelen waardoor deze allang geen vooruitkijkende indicatie van de economie meer vormen.

Het handelen en beleggen op basis van fundamentele waarden en vraag en aanbod is hierdoor praktisch onmogelijk geworden.

Een slim en simpel handelsplan

In de afgelopen 16 jaren heb ik alle hellen en veranderingen van de beurs doorstaan door me steeds aan te passen. Het is nu eenmaal wat het is en de beurs past zich niet aan mij aan. Het handelsplan dat ik thans gebruik is dan ook de optelsom van die afgelopen 16 jaar.

De Robotten zijn uiteraard door super-intelligente mensen geprogrammeerd maar het is de eenvoud waar ze niet op gerekend hadden. Mijn plan is te simpel voor woorden en door een kleuter uit te voeren. Voor mij is het op dit moment het veiligste en winstgevendste plan dat ik ooit heb gebruikt. Het is simpelweg gebaseerd op het feit dat er niets meer te voorspellen valt. Dat de computers gewoonweg als het ware met casino balletjes de prijzen bepalen.

Een wonderlijk bijverschijnsel is dat het daytraden hierdoor eigenlijk veel eenvoudiger is geworden omdat ik toch nergens meer op hoef te letten.

Natuurrampen, ingrijpende politieke beslissingen, Arabieren die in opstand komen, kerncentrales die ontploffen, goede of slechte bedrijfscijfers, niets hiervan bepaalt nog de koers, dat zijn de Robotten die de mens heeft overgenomen.
Het lezen van nieuws en analyses blijf ik interessant vinden maar ik doe er niets meer mee. Ik heb een plan en daar houd ik me aan.

Vriendelijke groeten van Rob Wessels

https://www.robwessels.nl/inschrijven/

1 Comment »

Je systeem is zelfs een nanoseconde te slim af!

december 29th, 2011 | 11:01 am